LEÁNYKA 2011

Összes palackszám:  palack.

A hascímkén a széki lile (Charadrius alexandrinus) szikes tavaink és pusztáink fokozottan védett partimadara látható, melynek fészkelőállománya a Kárpát-medencében jelentősen csökkent az elmúlt évtizedekben.

 

 

 

 

 

 

RIGÓPOHÁR (Furmint-Hárslevelű) 2011 

A Pajdos egy híres régi dűlő Eger határában. Az itt termett Furmint és Hárslevelű fajták termését összeszüretelve héjon erjesztettük, majd a színelt bort 500 literes fahordóban finom seprőn 15 hónapig érleltük.
Összes palackszám: palack.

A hascímén a fokozottan védett Boldogasszony papucsa (Cypripedium calceolus) orchideafajunk látható, mely pohárszerűen kiöblösödött mézajkával csapdába ejti a virágot nektár reményében felkereső rovarokat, melyek a szabadulásuk során elvégzik a növény beporzását.

Grapes of two native varieties Furmint and Hárslevelű - grown in Pajdos vineyard of the Eger region - harvested together and fermented on skin, then the wine has been aged in barrel for 15 months before bottling.
Limited production of bottles.

 

ROSÉ

A hascímkén látható Szent István-szegfű (Dianthus plumarius ssp. regis-stephani) a középhegységek dolomit-sziklagyepein egész nyáron át virágzó fokozottan védett fajunk, amely a Natura 2000 hálózat által az Európai Unió szintjén is védelemben részesül.

 

NÉGYKEZES 2010

Birtokunk egri dűlőinek Kékfrankos, Cabernet franc és sauvignon, Kadarka és Merlot termését állítottuk össze ebben a cuvée-ben. Magunkról neveztük el, hiszen kézi csömöszöléssel nyitott kádakban erjesztettük, majd préselés nélkül fahordókba színeltük. Tizenöt hónapos érlelés után házasítottuk össze a tételeket és szűretlenül töltöttük palackba.
Összes palackszám: palack.

A traditionally (by four hands) made red from the best vineyards of the Eger region, it is a blend of Kékfrankos, Cabernet franc and sauvignon, Kadarka and Merlot. Aged 15 months in oak.
Limited production of bottles.


 

PAJDOS 2009

A Pajdos egy híres régi dűlő Eger határában. Az itt termett Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és Pinot noir szőlőt kézi csömöszöléssel erjesztettük, majd préselés nélkül fahordóba színeltük. Tizenhét hónapos érlelés után szűretlenül töltöttük palackba. Összes palackszám: 1752 palack.


A közönséges vidra (Lutra lutra) fokozottan védett, vízhez kötődő ragadozónk, mely többnyire éjszakai életmódot folytat, így nem könnyű megfigyelni a gyakran önfeledten játszó 2-4 fős vidra családot.
 

 

 

 

 

NAGYGALAGONYÁS KÉKFRANKOS 2009

A bükki szerecsenboglárka (Aricia artaxerxes) a Bükk és az Aggteleki-karszt fajgazdag hegyi rétjein és száraz, meszes alapkőzetű gyepterületein élő, júniustól augusztusig repülő védett lepkefajunk.

 

 

 

 

 

NAGY-EGED KÉKFRANKOS 2009

A Nagy-Eged Eger leghíresebb dűlője. Az itt termett délceg savú szőlőt kézi csömöszöléssel erjesztettük, majd préselés nélkül fahordóba színeltük. Húsz hónapos érlelés után szűretlenül töltöttük palackba. Összes palackszám: 1639 palack.

A havasi cincér (Rosalia alpina) középhegységi bükköseink, bükk elegyes gyertyános-tölgyeseink impozáns méretű, elhalt fában fejlődő védett bogara.

 


Boraink megvásárolhatók a következő üzletekben:

Pók Tamás Pincéje
(telefonos egyeztetéssel)
Eger, Erzsébet-völgy 32. (térkép)
30/419-1790

Terroir Club
Budapest, III., Csillaghegyi út 13.
www.terroirclub.hu
1/453-6023

Bikavér Borház
Eger, Kis-Dobó tér